Pokreće Blogger.

Smokey eyes

>> ponedjeljak, 9. svibnja 2011.

U principu smokey eyes se najčešće prave u sivim tonovima. Naravno, možete uraditi i u zelenim i u plavim tonovima, ljubičastim, tirkiznim, itd.
Trebalo bi da imate 3 tona iste boje i bijelu/bež. Po mogućnosti preporučujem da ih kupite u kompletu jer mogu biti različitiog tona (sivo crna, sivo smeđa, sivo plava). Toplo preporučam bourjois kompletiće, ima ih u 8 boja ja mislim.

Evo ja ću verbalno pokušati opisati dnevnu i večernju varijantu.


Za početak nanesite puder tečni, podlogu za sjene i puder u prahu/kamenu...da bi sve ovo sto nanesete trajalo čitav dan/noć.

Dnevna:
Prvo bijela ili bež boja do obrve. Ne previše, tamam toliko da se sjaji i da malo podloge nanesete.
Na kapak nanesete ovu srednje boje, na cijeli kapak. Na krajeve očiju (pa do pola oka) i na pregib naneste najtamniju. Četkicu za blendanje će te malo umočiti u ovu srednju pa dobro izblendati krajeve da se ne vidi prelaz. Najsvjetlija ide u kut oka i malkice razvucite prema oku, kao na slici ispod. Tuš, olovka prena želji ali u principu tanja linija izgleda ljepše. Donji kapak namažete srednjom sjenom i pri kraju opet tamnija. Maskara i to je to.


Večernja:

Ponovite sve isto, stavite bjelu sjenu i na cijeli kapak stavite najtamniju sjenu. Na cijeli pregib oka stavite srednju sjenu i sve to dobro izblendajte. Prema vanjskom uglu malo izvucite sjenu. Ovdje može i deblja linija da se izvuče i da se kreon u unutrašnji ugao stavi. Ipak veče je, jel te. Može i neki tuš sa sjajicama ako imate.


U principu kakvog god da su vam oblika oči ova dva načina šminanja bi vam trebala odgovarati za smokey eyes.
Nije uopšte teško, ali treba malo vremena i vježbe.

Michun :)

0 komentari:

Objavi komentar

About This Blog

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP