Pokreće Blogger.

Nekad i sad

>> subota, 2. travnja 2011.

Iako živim u malom gradu za svjetske standarne (Sarajevo) i ne treba mi dugo vremena od kuće do posla, svako jutro kada krenem na posao posmatram žene, djevojke, curice i njihov način oblačenja, šminkanja za posao, školu, fakultet.

Iako viđam svašta i nekad ne mogu da se načudim kombinacijama, potrudiću se da u par pisanja napišem o tome šta se nosilo nekad i šta bi se trebalo nositi sada i a šta je sada veliko ne.

Moja omiljena...šminka.

Jučer ujutro sam vidjela djevojku koju znam XY godina iz grada..taman ten, smeđa kosa. Ono što svaki put primjetim na njoj jeste da se šminka na potpuno isti način već 15 godina. Kao što se mijenja moda po pitanju garderobe, cipela...tako se mijenja i moda u šminkanju. Ne tvrdim da bi svi trebali pratiti modne trednove i biti IN, ali ipak...
Ono što mi izbija oči kod nje je smeđi mat karmin. Evo jednog primjera iz devedesetih kad su za tri djevojke korišteni skoro pa isti karmini


Njih tri su lijepe i mlade pa šta god staviš na njih ne mogu izgledati ružno ali morate priznati da je ovo outdated.

Evo slavne glumice sada...nadam se da primjećujete razliku u načinu šminkanja. Tamniji ten, usne nude, obrve malo deblje.



Neću reći da je sada ljepša ali trenutno je ovo u modi. A nešto i sumnjam da će se ono gore vratiti.
Naravno, ne moramo svi imati tamniji ten. Lično ja se ne sunčam jer imam alergiju na sunce. Ponekad stavim kremu za samotamnjenje i to kvalitetnu da ne bi požutila :)

Znači, izbacite mat smeđe karmine iz nesesera. Ako se šminkate tako da su izražene sjene i da volite boje na očima onda kupite sjaj, labelo, karmin water shine. Nešto što će istaknuti vaše usne, ali neutralno.



Ukoliko volite jači karmin, neka to bude crveni, tamno crveni ili eventualno tamno ciklama. Zavisi koji ste tip po bojama. Ukoliko stavljate tamni karmin onda na oči stavite eyeliner i maskaru. Bez sjena bi bilo najbolje. Na donji kapak samo maskara bez olovke. Dobro začešljajte/popravite obrve i stavite malo rumenila.



Do čitanja...Michun

1 komentari:

inspire_me,  5. travnja 2011. u 23:36  

E svaka ti cast, ja kad vidim ovaj tamno smedji mat karmin iz 90-ih, hoce mi nesto biti, a kud jos rijetko kome lijepo stoji, al' dzaba.
Ovo kako si objasnila kombinaciju jaci karmin (ciklama), oci bez sjene, samo eyeliner, to sam otprilike u poslijednje vrijeme ja. A nakon mozda 10 godina sam pocela ponovo intenzivno eyeliner da stavljam.

Objavi komentar

About This Blog

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP