Pokreće Blogger.

Četke naše nasušne :)

>> petak, 1. travnja 2011.

Evo od mene prvi post i to o nečemu iz ličnog iskustva…nisam profi sminker pa onda ako i kiksam nek’ mi se ne zamjeri. Prenosim iskustva sto ne znači da je u teoriji šminke ispravno.


Spužvice koje dobijemo u sjenama se raspadnu za 10 dana ili spadnu sa plastike, onda se prljaju, izgubiš ih, odlete pod kauč i na druga mjesta.

Ko god želi i voli da se šminka treba da uloži u set četki. Četke se koriste za nanošenje svega što ide na lice.

Kako izabrati četke. Naime, sintetika je dobra ali za nanošenje tečnih pudera, sjena koje su dry/wet i krem sjena. Ako ih dobijete u setu koji zbavite, dobro i jeste…ako ne i ne trebaju vam.
Četke od prava dlake su obično od kozije dlake ili dlaka od ponija. Ne ubiju životinju, samo joj recnu rep :)

Da bi ste se fino našminkale potrebno vam je 5 četki. Pa idemo redom…

Četka za puder, treba da bude dovoljno velika da možete dva tri poteza da naneste puder u prahu/kameni puder.


Četka za rumenilo, malo manja i može biti sječena ukoso zbog nanošenja rumenila. I jedan tip za rumenilo...nemojte molim vas stavljati rumenilo do kose. Rumenilo se sada stavlja loptice kad se nasmijete i samo mrvicu prema kraju lica.Četka za sjene. Ovakva vrsta je odlična, jer mozete cijeli kapak namazati s njom. I mekana je, ne grebe po oku.

Ova ista ali manja nam treba za sjenčenje odn. nanošenje tamnijih sjena i sjenčenje.I na kraju moja omiljena, četkica za razmazivanje ili poznata blending brush. U modi šminkanja je nedopustivo da se vidi prelaz kod sjena...pa vam ova četka služi da razmažete prelaze. Možete staviti malo bijele/bež sjene i onda rastrljati sjenu ili samo suhom četkicom.


E sad kupovina istih...skupe MAC, Sephora. Ko može da priušti...
Obični plebs: e.l.f. veoma dobre i veoma jeftine iz ličnog iskustva. Ali ne mineralne, mineralne su sve koliko sam vidjela od umjetne dlake. I možete na ebay za nekih 20 do 30 USD kupiti fin set. Marka je nebitna, samo pazite da je prava dlaka.

http://www.eyeslipsface.co.uk/

Održavanje četki. Operete ih toplom vodom i sapunom za lice ili baby sapun.

4 komentari:

eluna 2. travnja 2011. u 12:57  

oj nadi baš ti hvala ..... uvijek muku mučim sa tim četkama, a ebuy mi nije padao na pamet jer nisam znala šta da tražim :)

Nadi 3. travnja 2011. u 06:32  

Eluna, drago nam je da smo pisale o nečemu što je korisno - a za četke i četkice zaslužna je Michun, moja je samo ideja

anelie 5. travnja 2011. u 10:29  

ja mislim da cetke ne moraju biti iskljucivo od prave dlake,ovisi o tome za sto su namijenjene,npr.to je pozeljno kod cetke za rumenilo,ali cetke za tekuci puder su obicno od sintetickih vlakana.
neka me netko ispravi ako nisam u pravu..

anelie 5. travnja 2011. u 10:30  

uh oprosti,ne vidjeh da pise i to..obrisite komentar :stidi se
:D

Objavi komentar

About This Blog

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP