Pokreće Blogger.

Tonirane kremice

>> srijeda, 6. travnja 2011.

Želite da za vrijeme toplijih dana malo odmorite lice od pudera i malo se lakše šminkate, ali ipak ne vjerujete baš prirodnom izgledu i make up-u bez pudera? Pa razumijem vas, i sama uporno sebi ponavljam da se puder ne mroa nositi, da ga čak treba izbjegavati koliko se može, bar kad je toplije vrijeme i ne treba nam njegova uloga zaštitnika kože od vjetra i hladnoće, ali i dalje se ne znam našminkati ako preskočim taj prvi korak.

Zato su tu tonirane kremice, da malo osvježe i izjednače ten, daju onaj blagi sjaj i mekoću licu i da čine dobru podlogu za ostatak šminke. Početkom svakog ljeta, natjeram se zamijeniti puder, bar za dnevni make up, nekom od toniranih krema.

Tonirane kreme su kombinacija hidratantnih krema i tekućih pudera, tako da u isto vrijeme imaju više dobrih efekata, s jedne strane osiguravaju potrebnu dozu vlage, ali su im uz to dodati high-tech pigmenti za fino nijansiranje i zdrav sjaj puti. Uz to, neke od toniranih krema sad već imaju i anti-aging djelovanje, a većina ih ima UVA i UVB zaštitne faktore, te time vas ujedno štite od lošeg uticaja sunčevih zraka. Uz to, uz njih neće vam se začepiti pore, nećete imati one osušene momente na licu niti one tačkice kao tragove pobjeglog pudera. One naravno imaju manje prekrivanje, ali ako vam to nije prioritet, onda definitivno trebati probati neku.

Tonirana krema se može nanositi i direktno na lice, ali ako imate suhu kožu, svakkao nanesite svoju hidratantnu kremu kao podlogu.

Na tržištu postoji velik spektar toniranih krema u različitim cjenovnim kategorijama.

U nekom povoljnijem segmentu nalazi se Niveina tonirana krema, pojavljuje se u dvije nijanse Natural i Bronze i košta oko 13 KM. U DM-u se mogu naći i Balea i Alverde tonirana krema. Meni lično Nivea nije odgovarala, ali ja imam prilično suho lice te mi je djelovala vodenasto, ali znam da mnogim djevojkama ona super odgovara.

Vjerovatno najpovoljnija opcija je ELF-ova tonirana krema koja košta 1,5 GBP, znači oko 3,60 KM, i dolazi u velikom broju nijansi.
http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~30.htm
Kao prelaz ka skupim kremicama pojavio se Olay sa svojom toniranom kremom koja je kombinacija njihove hidratantne anti-aging kreme i Max Factorovog pudera. Lično je nisam probala, jedino što sam čula o njoj je da ima pojak miris na koji se treba navići i da malo vuće na žuto. Košta oko 28 KM.


Što se tiče skupljih brendova, tu je izbor već teži. Moje najveće razočarenje tu je bila Chanel Hydramax tonirana krema, koja košta oko 90 KM za 50 ml (pakovanja toniranih krema su najčešće 50 ml)  i od koje sam očekivala mnogo, ali dobila sam efekt onako prljavog lica, perutanja i bježanja boje. Opet naglašavam, možda je do moje kože, ali meni zaista nije odgovarala:
Čitala sma mnoge recenzije toniranih krema i vidim da su Clarinsove i Lancome kremice jako hvaljene, ali ja nakon ovog razočarenja sa Chanelom sam odlučila da se vratim onoj u koju imam povjerenja: Shiseido tonirana krema. Dolazi u pakovanju od 50 ml i ima zaštitini faktor 20. Jako je kremasta, nije vodenasta, daje fin sjaj licu i čak donekle i pokriva. Znala sam je nositi i za večernje izlaske, to jeste potpuno zamijeniti puder.

Ona dolazi u 4 nijanse i u našim parfumerijama košta oko 75 KM, ali se na http://www.strawbery.net/ ili http://www.ebay.com/ može naći za oko 55 KM (poštarina uključena) .

U jednom postu je naravno nemoguće predstaviti sve tonirane kreme jer i one na tržištu se pojavljaju kao i svi drugi kozmetički proizvodi, pa za danas toliko, a neke druge prilike spomenem još neke.

0 komentari:

Objavi komentar

About This Blog

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP