Pokreće Blogger.

Svastara!

>> ponedjeljak, 25. travnja 2011.

Evo jedan postic koji cu nazvati svastara. Nemam bas puno vremena da vam pisem jer il sam bolesna il imam ispite (imam u cetvrtak ispit! na rubu sam zivaca!)

Prvo zelim da pricam o ljetu :D mislim, ne bas bas o ljetu, ali ima veze s ljetom.
Znate onaj osjecaj kad se ljeto blizi i onda vam je samo jedno na pameti - da stanete u kupaci i dobro izgledate na plazi?
Jeste li razmislile da se mozda pocnete zdravo hraniti?

- Izbacite secer, koristite med/javorov sirup/steviju za zasladjivanje. Ako nista barem zamijenite bijeli za pravi smedji secer! Ali imajte na umu, secer je cista glukoza, to je prazna energija, i vece konzumacije secera ce dovesto do pretvaranja ugljikohidrata u masnoce!

- Ne konzumirajte NIKAKVE sokove, pri tome mislim na kupovne - kada popijete jednu limenku (33ml) Coca-Cole, to je isto kao da ste pojeli 10 kocki secera! Ko bi normalan sjeo i pojeo 10 kocki secera?

- Nemojte jesti kupovne slatkise! Znam da je tesko, i ja sam se jedva odvikla. ALI, kada pojedete jedan Snickers, king size, to je isto kao da ste pojeli 13 i pol kocki secera! Umjesto toga, kuhajte. Kao prvo, djeluje terapijski, i kao drugo, imate kontrolu nad kolicinom slatkog u kolacima!

- Naucite citati deklaracije na svemu sto kupite! Ne, ne mislim da konstantno brojite kalorije, one su samo jedan djelic u svemu. Gledajte koliko ugljikohidrata konzumirate! Gledajte koji UH su u pitanju! Koliko vlakana ima u tome sto jedete! Postoji jednostavan recept za smrsati - pazite na unos u g lj i k o h i d r a t a! Svi nepotroseni ugljikohidrati se pretvaraju u masnoce! ALI, to ne znaci da ne mozete nista jesti - hljeb od punog zrna, integralna tjestenina, par kockica cokolade, sve je dozvoljeno - ali naucite se samokontroli i nemojte se u 10 navecer prejedati cokoladicama.

- Redovna tjelovjezba je mozda 30% uspjeha, ali bez toga necete nista postici osim dobiti opustenu kozu nakon sto tih 5kg spadne. Ujutro pretrcati barem 5km! Ne morate ni trcati, mozete i hodati, ali predjite tih prokletih 5km dnevno! Navecer neka laganija vjezba, ja sam postala opsjednuta yogom! I ne mislim na onu dosadnu "dan je lijep, mislite na oblake" yogu, vec ashtanga ili vinyasa ili neki drugi oblik power yoge! Ne izlazi vam se iz kuce? Ni to nije problem. Ima kupiti dvd-ove sa raznoraznim tjelovjezbama i slicnim stvarima. Jillian Michaels, Billy Blanks, Cathe Friedrich - samo izaberite svoju vrstu vjezbe. Djevojke pricaju da su imale velikih uspjeha sa 30 day shred od Jillian Michaels - vi koje gledate The Biggest Loser znate ko je ona :D.

- Umjesto dva obroka dnevno, raspodijelite na pet. Znam da neki nemaju vremena, ali vremena za to treba naci, jer tijelo nece biti gladno ako ga hranite svakih par sati, a ako ga hranite dva puta dnevno usporice vam se metabolizam! I to je mucenje ponovo ga vratiti u normalu.

- I za kraj, NE se opsesivno vagati! Ovo je mozda i najbitniji faktor u svemu. Umjesto toga, nabavite krojacki metar i mjerite kriticne tacke - struk, kukove, bokove, bedra. Da vam bude zanimljivije, slikajte progres! Jer dok vjezbate grade se misici, a spada masno tkivo. Medjutim jedan kilogram misica je volumenom manji nego kilogram masnoce.
Pratite ove savjete i garantujem vam da ce se kroz par dana poceti primjecivati napredak!
Dokaz sam ja, na ovaj jednostavan nacin sam smrsala 10kg u 2 mjeseca i sad uspjesno odrzavam tezinu. A jedem sve zivo :D.

Druga stvar o kojoj zelim pricati je prirodna kozmetika. Ko o cemu, ja o prirodnoj kozmetici.
Prije mozda dvije sedmice, otkrila sam novi brand prirodne kozmetike. Zovu se Natuderm Botanics, dolaze iz Njemacke, i imaju BDIH certifikat. Proizvodi ne sadrze sastojke zivotinjskog porijekla, sve je iz kontroliranog organskog uzgoja, parabeni i parafini, kao i parfemi su nepostojeci u ovim proizvodima!
Ja sam isprobala cetiri proizvoda. Losion i kupka za tijelo ginko+sipak, Tonik za lice ginko+hamamelis i SOS intenzivni gel ginko+aloa vera. I naprosto sam odusevljena. Ledja i ramena su mi po prvi put nakon dugo vremena bez ikakvog osipa. Tonik za lice je predivan! I nisam se osula od njega. SOS gel mi je onako...djeluje ali ne bas brzo. Miris svega nije nesto...iz razloga sto ne sadrzi parfeme. Ali meni to ne smeta, bitnije je da je prirodno :D nego da lijepo mirise.
Najbolja stvar od svega je da su cijene smijesne! Najskuplji proizvod, ovaj tonik za lice, kosta smijesnih 15tak KM! Dokaz da ne mora biti skupo da valja!
Svima sa osjetljivom kozom, a i onima sa neosjetljivom svakako preporucujem da probaju ove proizvode. Ja sam bas bas prijatno iznenadjena. Imaju linije za suhu kozu ginko+maslina, za osjetljivu (i masnu) kozu ginko+mikrosrebro, za zrelu kozu ginko+pjescana ruza i specijalnu liniju za lice ginko+hamamelis. Pored toga, imaju i za tijelo losione, kreme, razno razne mazalice, kao i paste za zube, dezodoranse, sampone za kosu! I sve je prirodno! I jeftino! Potrazite u apotekama!

I za kraj, treca stvar o kojoj zelim pricati. Ide nam ljeto (ponovo ljeto) i znojenje ce biti manje vise neizostavno. Medjutim, ja sam otkrila savrsenu kombinaciju dezodoransa i deo kreme koji ne samo da djeluju, nego i previse dobro djeluju!
U pitanju je Lidera deo krema. Stavlja se dva puta sedmicno na ciste pazuhe i neutralise koliko god moze svaki neugodan miris znoja. Ali ne sprijecava znojenje. Tu na scenu stupa Ritualsov Dezodorans Antiperspirant (nemam problema sa dozivljavanjem antiperspiransa kao horora i mislim da je to sve neosnovan strah). Ne samo da sprijecava znojenje, vec i prelijepo mirise! Ja sam uzela Chinese Silk, to je zeleno pakovanje, u stiku (jer ne volim u spreju dezodoranse). Mirisala sam i crveno pakovanje, Crystal Mint, i to je jedan savrseni ljetni miris. Plavi, Cool, mi nekako vise vuce na muski miris. Uglavnom, ovaj moj jako dugo drzi, ako ga stavim ujutro osjetim ga i navecer da mi mirise :D. I ne znojim se ni sekunde. Stvarno preporucujem ovaj deo, bas me je ugodno iznenadio.
Cijena Lidera kreme se krece od 3.90KM do nekih 4.50KM, zavisi gdje kupujete. Cijena Rituals dezodoransa je 18.50KM, ali vrijedi svake marke. U dvije sedmice ga nisam uopste puno potrosila, pretpostavljam da ce dugo trajati.

Eto, to je bio jedan brzinski post od mene. Ovaj prvi dio bi vjerovatno trebao ici u stil zivljenja, ali hajde...

10 komentari:

Anonimno,  26. travnja 2011. u 05:06  

A gdje kupiti ovaj Rituals? DM? CM?
Hvala.
Btw super blog

brasaremean 26. travnja 2011. u 05:07  

Rituals je otvorio svoju prodavnicu u Alta shopping centru. Ima super stvari, ja se uvijek suzdrzavam da ne spiskam sve pare tamo :D

Nadi 26. travnja 2011. u 06:54  

Ma odličan post Alice, ako želiš da razdvojim na dva odvojena ali ne mora, a i oba su na pravom mjestu :)

Anonimno,  27. travnja 2011. u 15:10  

joj kako se odvici od kupovnih slatkisa!? danas sam citav jedan sprat "toffifee" spucala, evo sad gledam u jednoj ima 44,4 kcal lol...znaci 24x44,4 hahaha
kad opusem "donji" sprat necu vise kupovati slatkise. :-p

sretno na ispitu!

brasaremean 27. travnja 2011. u 15:25  

i meni je to bio najveci problem :( posto od slatkisa inace ne volim sve, bombone, lizala, slicne gluposti su mi bezveze, ali OBOZAVAM cokoladice razno razne.
fazon je sebi ne braniti nista, vec jednostavno objasniti sebi da je, jedna je cokoladica OK, ali citava kutija ferrero rochera il rafaela, il velika milka s keksom NIJE.
jer realno, nije to nista sad...prestrasno, 44 kcal su bezveze, ali ako pojedes 10x44kcal :D to je vec malo problem.

i kao sto sam rekla, ja sebi pravim sad kolace svaki dan :) i dobro kontrolisem i sta je unutra i sve...kuhanje je meni terapija :)
btw, probaj s puslicama rijesit taj problem. ja ne mogu vise od tri odjednom pojesti, a te tri nisu nista strasno :) jer su uglavnom bjelance minimalno zasladjene.
i jos nesto, ako ces kuhati..pazi da radis to u mjeri. nas ima 4 u kuci i ja napravim tek toliko da svi mogu malo dobiti i nemaaa vise :)
i onda na kraju niko nije u iskusenju da ce u neka doba se prezderavati kolacima :).

sve je u mjeri :D. i stvarno, nemoj sebi braniti nista...ali nauci se disciplini i samokontroli. cim osjecas da sebi branis nesto onda ces to vise htjeti, sutra ces skontati "cemu sve to?" i odustati od svega :D. mozes svega al u malim kolicinama :)

Anonimno,  28. travnja 2011. u 09:21  

ma sve ja to znam. ama meni je najbolje NE KUPOVATI, jer kad ja pojedam jednu toffifee nema sanse da stanem na njoj ili na dvije, tri, gonim do kraja.:(
ja generalno nemam problem sa debljanjem, imam 170 cm i 60 kg (34 god rodila prije 5 mjeseci :-d). pijem vode i po 2 l dnevno (sokove skoro i ne pijem, mozda casu djusa za dorucak, s njim popijem omega 3 tablete, btw, kazu da omega 3 smanjuju potrebu za slatkom :-d. hljeb jedem samo crni ima i 7-8 godina. eh jedino u gostima ako dobijem bijeli nekad pojedem ali generalno ne jedem puno hljeba. kolace pravim ponekad to vise radi malog (7 god.) vec zbog mene ali sto ti kazes treba nabaviti manje kalupe. i meni se zna desiti da jedem kolac eto samo da se ne bi bacio, jer napravim previse (nas je znaci 3) pa je i najmanji kalup za nas veliki. a slatkise ne kupujem puno i to najvise zbog malog (imamo jedan dan u sedmici kad se pocastimo slatkim :-d, mada mama vara ponekad, kao jucer, ali da on ne vidi:() Da ih nisam imala u kuci nekako bi proslo to valjda pojela bih koju suhu marelicu ili tako nesto, koji badem ljesnjak (toga vazda imam kuci) ali kad sam ih ugledala morala sam ih otvoriti i sve jednu po jednu :-(. a puslice ne volim, one bi mi mogle stajati u kuci godinama. eh bas se fino ispricah :-d

brasaremean 28. travnja 2011. u 10:30  

eh, ma sve ja to razumijem...najbolje rjesenje i jeste da se ne kupuje, al i ja imam malu seku kuci kojoj to kupujemo a ja nekad ukradem... :D sta da se radi.

bitno samo da se ne pretjeruje :)

Anonimno,  29. travnja 2011. u 13:47  

U Ritualsu nestali dezedoransi :) Izgleda da su svi poslije ovog teksta otisli u kupovinu. Uspjela sam kupiti zadnji Chinese Silk dodushe u spreju. I am in love :)

brasaremean 29. travnja 2011. u 14:24  

ozbiljno?! ma i kad sam ja bila nije ih bilo nesto previse ali imali su po 2-3 svakog...

drago mi je da ti se svidja, ja sam definitivno nasla one&only koji cu koristiti dok ga ne povuku!

Anonimno,  8. svibnja 2013. u 13:01  

Here is the complete guide to create custom keyboard shortcuts for Google Chrome which you can start browsing websites on rapid speed.
All of these issues add to the interest that can be
produced about a site and this works for spots in this place and any place in the world.
Multiple PC and Controller Support Install on as many PCs/MAC
as you like. If you are looking for some excitement beyond just flying, the Jane's series of combat flight simulators is the best place to look. Yes, it may be true, but the training flights are different.

Feel free to visit my web blog ... simulator

Objavi komentar

About This Blog

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP